Utbilda dig – Tjejzonen

Utbilda dig

I över 20 år har Tjejzonen utbildat volontärer i medmänskligt lyssnade, bemötande i svåra samtal och hållbart hjälpande. Detta så att vi kan minska den psykisk ohälsan bland unga tjejer.  

Vi har lärt oss att det finns särskilda metoder och verktyg som, om du följer dem, kan ge dig en mer trygg, stabil och hållbar organisation. Som experter på detta blir vi blir ofta tillfrågade om utbildningar.

Nu har vi samlat våra mest värdefulla lärdomar för dig som är anställd eller frivillig inom det civila samhället. För några av er kan vi erbjuda detta helt gratis! Läs mer om vårt tillfälliga erbjudande här.

Vi har både kurser för tjejjourer och andra verksamheter

Vi har hittills prioriterat att främst utbilda och vidareutveckla andra renodlade tjejjourer – då vi sett de som en strategisk partner till oss. Vi vill nu fortsätta med det, men även öppna upp för andra att utbildas av oss. 

För första gången kan vi äntligen erbjuda en anpassad utbildning, som är baserad på vår metod, men som vi dessutom har renodlat för anställda och frivilliga inom ideell sektor med en annan verksamhet än vår egen. 

Resultatet är fokus på två olika teman. Du kan välja om du vill ta del av endast en av dem eller om du vill kombinera båda. De är: 

Medmänskligt lyssnande i svåra samtal 

För dig som vill bli en bättre lyssnare och förbättra ditt bemötande i svåra samtal. Kanske befinner du dig i situationer där personer lätt söker sig till dig för att prata om något jobbigt, men du vet inte om du kan ge ett tillräckligt bra stöd? Kanske ska din organisation utveckla en verksamhet lik Tjejzonens?

Hållbart hjälpande 

För dig som vill få ökad kunskap om sekundär traumatisering som konsekvens av att möta andra i svåra samtal och hur du kan ta hand om dig själv så att ditt lyssnande blir hållbart över tid. 

Just nu kan vi erbjuda detta gratis! 

Med hjälp av ett projektstöd från jämställdhetsmyndigheten kan vi just nu erbjuda den här utbildningen helt kostnadsfritt för dig som möter tjejer i din organisation – oavsett om ni är en tjejjour eller inte. Det erbjudandet gäller bara under hösten 2020. Så passa på och anmäl ditt intresse nu!  

Från och med januari 2021 kommer vi att ta ut en avgift för utbildningen och även öppna upp för privat och offentlig sektor att göra bokningar oavsett om de möter killar eller tjejer. Har du funderingar angående detta är det så klart välkommet att höra av dig redan nu.

Höj din kunskap på det sätt som passar dig bäst.

Vi erbjuder två metoder: 

1) Få tillgång till vårt studiematerial 
Du går utbildningen själv via en webbaserad digital plattform. Perfekt om du vill lära dig i din egen takt och när det passar dig! 

2) Få en eller flera föreläsningar 
Här guidar Tjejzonens medarbetare er – antingen på plats hos er eller digitalt. Kanske vill du att hela din arbetsplats ska få tillgång till kunskapen? Om så erbjuder vi också mer skräddarsydda interaktiva utbildningar beroende på antal deltagare och utifrån era önskemål! 

Boka oss eller ställ dina frågor till mig via mejl.

/ Alexandra D’Ubaldo-Gauffin, 
Verksamhetsutvecklare, Tjejzonen 
alexandra.dubaldogauffin@tjejzonen.se