Stöd via chatt – Tjejzonen

Stöd via chatt

Tjejzonen har två chatter – Chatten och Ätstörningschatten.

Chatten

Här får du prata om det som känns viktigt för dig och du kan ställa precis vilka frågor du vill. Du kan dela med dig av dina problem, känslor och funderingar. Allt är anonymt.

Att ta kontakt med någon för att prata kan kännas som ett stort steg att ta. Här får du prata med en Storasyster som förstår det och låter dig ta det i din takt. Du bestämmer själv vad du vill prata om – inget är för stort eller smått!

Du får chatta precis så mycket och ofta du vill. Du behöver inte lämna några uppgifter om dig själv.

Ätstörningschatten

I Ätstörningschatten sitter specialutbildade Storasystrar som finns till för dig som har funderingar kring mat, vikt, kropp eller träning. De har fått en grundutbildning av Tjejzonen, men är varken experter eller psykologer.

Du behöver inte ha en diagnos eller se ut på ett visst sätt för att chatta – din vikt spelar ingen roll. Du är lika välkommen oavsett om du går i behandling eller inte. Du som har tillfrisknat från en ätstörning är också välkommen.

Du är också välkommen att mejla oss för att få tips och råd på atstorningszonen@tjejzonen.se. Till exempel om du undrar om var du kan vända dig för att få hjälp eller om du är anhörig / arbetar med unga med en ätstörning. Här svarar antingen vår samordnare Agnes eller en Storasyster.

Chatternas öppettider

Tid: klockan 20.00–22.00
Dagar: måndag, tisdag, onsdag, torsdag och söndag.

För vem är chatterna?

Chatterna är för dig som är mellan 10 och 25 år, identifierar dig som tjej och vill ha någon som lyssnar.

Vilka är Storasystrarna?

Vilken Storssyster som du får chatta med väljs slumpmässigt och det är olika Storasystrar som sitter i chatten varje kväll. Våra Storasystrar är volontärer som engagerar sig frivilligt på sin fritid utan ekonomisk ersättning. De är tjejer som är lite äldre än du och som tycker att det är viktigt att vara en god medmänniska. Vill du veta mer om våra Storasystrar? Lär känna några av dem här.

Tystnadslöfte

De Storasystrar som sitter i chatterna har avgett ett tystnadslöfte. Tystnadslöftet betyder att Storasystrarna inte får sprida vidare det som ni pratar om i chatten utanför Tjejzonen. Vi har ingen anmälningsplikt och ingen kontakt med vård, skola, familj, socialtjänst eller polis utifrån det du berättar här. Om du inte vill det förstås, då hjälper vi gärna till. Om du själv berättar vem du är kan tystnadslöftet brytas om ditt liv är i fara, men vi pratar alltid med dig först.

Citat från chatterna kan komma att användas för utbildning, forskning eller i informationssyfte, men då alltid i anonym form så att ingen ska kunna känna igen dig.